fbpx

Vrouwenzorg

Geweldig vind ik het om in een boekenwinkel door de schappen van de self-help boeken te snuffelen. Mijn kast staat er dan ook vol mee. En met mij ook bij een hele hoop andere vrouwen.

Maar hoe kan het toch dat met al die self-help boeken, en al die online en offline programma’s, die bergen challenges en al die coaches, therapeuten en begeleiders er nog steeds zo ontzettend veel vrouwen vast zitten, struggelen en in standje overleven staan?

Het lijkt ook wel of dit aantal ook groeit, terwijl de drempel naar zorg en begeleiding nooit eerder zo laag is geweest. Je zou juist verwachten dat met al die kennis, inzichten en ontwikkeling die op elke hoek van de straat te krijgen is, vrouwen juist allemaal bevrijd zouden zijn van gedoe.

Nu zal onze huidige maatschappij de druk en stress, de verantwoordelijkheden, en alle ballen die er in de lucht gehouden moeten worden hier zeker een rol in spelen. Maar er is ook een andere en een tot voor kort totaal genegeerde reden: we zijn vrouwen!

Wat voor mannen werkt, werkt niet voor vrouwen

Dat mannen en vrouwen verschillen daar vertel ik je niets nieuws. Onze systeem werkt anders, onze hersenen werken anders en vrouwen hebben een hormonale cyclus (meer over deze cyclus, met details die je waarschijnlijk nog niet eerder wist vind je hier). En door deze verschillen hebben vrouwen andere zorg nodig dan mannen.

In de gezondheidszorg is dit inmiddels al wel bekend. Zo zijn bepaalde medicijnen voor hartkwalen voor mannen uiterst effectief, terwijl ze voor vrouwen ronduit gevaarlijk kunnen zijn. Dit betekent dat vrouwen en mannen niet gelijk behandeld kunnen worden. En dit is pas sinds kort bekend. Het gros van de medicijnen en behandelingen zijn ontwikkeld en getest op het mannelijk geslacht. Vaak op mannetjesmuizen. Omdat mannetjesmuizen nu eenmaal geen hormonale rollercoaster hebben waarmee ze cyclisch zijn in plaats van lineair. En omdat je daarmee oncontroleerbare en onbetrouwbare factoren in een onderzoek vermijdt en dus ook hoge kosten. Kortom, op mannetjesmuizen testen is een stuk praktischer en goedkoper dan op vrouwtjesmuizen. En aangezien dat men vroeger dacht dat als iets goed voor mannen werkt het ook zo voor vrouwen zou zijn, was het ook niet zo hard nodig.
Inmiddels begint hier verandering in te komen, en is er een grote lobby gaande voor genderspecifieke gezondheidszorg.

Niet alleen voor het lijf, maar ook voor het hoofd

En wat voor het lichaam geldt, geldt ook voor de geest. De meeste methodieken toegepast door coaches, therapeuten en begeleiders (en dus ook in self-help boeken) zijn methodieken die ontwikkeld zijn met een primaire focus op de man en het mannenbrein. En het (bewuste en onderbewuste) systeem en brein van de man zit nu eenmaal wat anders in elkaar dan dat van een vrouw. Dus dat wat ontwikkeld is met als uitgangspunt het mannenbrein hoeft per definitie niet zo te werken bij een vrouw.

Vergelijk het met een Samsung smartphone en een iPhone. Ze doen beide hetzelfde, hebben allebei een uitgebreide Appstore, maar de Apps ontwikkeld voor een iPhone werken niet op een Samsung en vice versa. En als je het al werkend krijgt dan kost het een hoop bloed, zweet en tranen met een hoop gedoe.

Zo ook bij begeleidingsmethodieken. Dat wat goed werkt voor een man (een iPhone), hoeft niet perse goed te werken voor een vrouw (een Samsung)! En waar een man snel mee geholpen is, kan voor een vrouw een lang en moeizaam traject worden (en omgekeerd). Niet alleen in de gezondheidszorg is er genderspecifieke hulp nodig, maar ook in geestelijke begeleiding!

Totaalpakket voor jou als vrouw

Dus wil je als vrouw snel, diepgaand, effectief en duurzaam geholpen worden met je blokkades, issues en beren op de weg, kies dan ook voor een aanpak ontwikkeld voor en speciaal gericht op de vrouw!

Bij Moms&More vind je dan ook een totaalpakket voor jou als vrouw. Zo word je met het PowerMom met Passie – Programma met de unieke Creatrix® methodiek binnen no-time weer gelukkig met jezelf en je leven. En omdat geest en lichaam nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden is Moms&More partner van Care for Women, hét instituut in Nederland voor vrouwen gezondheidszorg, en lever ik aan jou hun onmisbare voedingssupplementen voor vrouwen. Ook kan je bij Moms&More terecht voor biofeedback voor vrouwen met de SCIO methode om vlug weer ontspannen in je vel te zitten en het HormoonBoost voor Moms – Traject om weer grip te krijgen op je hormonale rollercoaster.

Wil je meer info over genderspecifieke zorg? Kijk dan eens op deze website en deze video.

Wil je meer weten? Neem dan contact op. Klik hier!


Over de auteur

Nikolien Martina-Doorenbos (47 Posts)

Nikolien is eigenaar van Moms&More en maakt ambitieuze moeders weer blij met zichzelf en hun leven. Zodat moeders het werk doen waarin zij het allergelukkigst zijn én tegelijkertijd een gezonde harmonie tussen werk en privé houden. Nikolien is moeder van dochter Emilia (04-2011) en zoon Alessio (08-2014). Ze weet hoe het is om als werkende moeder alle ballen in de lucht te willen houden (en er regelmatig toch een te laten vallen). Ze heeft een allergie voor klagers, slachtoffers en lege glazen en houdt van chocola, wijn en chicklist. Nikolien is -als eerste in Europa- door het Australische Institute of Women International gecertificeerd Creatrix® Transformologist® en Hoofdtrainer Europa. Verder is zij gecertificeerd NLP Master Practitioner, gecertificeerd DISC Trainer en heeft ze diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van vrouwen gezondheidszorg, persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zij is aangesloten bij NOBCO, ViV en RBCZ. Nikolien is auteur van het boek "Balanceren tussen Kinderen en Carrière, Een praktische gids voor werkende moeders".

Plaats een reactie