fbpx

10 self-help boeken op je nachtkastje en nog steeds in standje overleven

no show

Heb je het op je werk ook net te koud? Snijdt die autogordel ook altijd zo lekker in je nek? Is de bovenste plank te hoog? Zit je je een breuk in die vliegtuigstoel? Sta je weer eens in een rij voor de wc? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een vrouw.

Dat wij vrouwen anders in elkaar steken dan mannen weten we natuurlijk al lang. Op vele fronten verschillen we. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. We hebben natuurlijk die hormonen die 24/7 door ons lijf rollercoasteren. We hebben andere lichaamsdelen. Een ander metabolisme. Onze hersenen werken anders. Wij vrouwen hebben zelfs een ander onderbewustzijn: ons onderbewustzijn is in staat in ons lijf een kind te creëren onafhankelijk van ons actieve, bewuste denken. Mannen hebben dat niet.

Nu is het zo dat onze wereld is afgestemd op mannen. Mannen vormen de maatstaf. De thermostaat is afgestemd op het comfort van een man. De maten van autogordels, stoelen, keukenkastjes, spiegels en smartphones ook. Net als de hoeveelheid toiletten in openbare gebouwen.

Men is er altijd vanuit gegaan dat wat werkt voor mannen, ook zo werkt voor vrouwen. En als het dan niet werkte voor vrouwen dan gaven vrouwen zichzelf de schuld. Zij faalden. Het lag aan haar. Maar niets blijkt minder waar. Je ziet in de fysieke gezondheidszorg dat er langzaam, heel langzaam, een verschuiving aan het plaatsvinden is. Voorzichtig wordt onderkend dat een hoop pillen en poeders voor mannen geweldig werken, en voor vrouwen niet. Sterker nog, dat behandelingen die voor mannen helend zijn voor vrouwen ronduit gevaarlijk kunnen zijn. Men komt tot de conclusie dat vrouwen genderspecifieke zorg nodig hebben.

En dit geldt niet alleen voor je fysieke gezondheidszorg. Maar ook voor je mentale gezondheidszorg. Ook voor je persoonlijke ontwikkeling!
Waarom denk je dat al die self-help boeken die je op je nachtkastje hebt liggen niet voor je werken? Waarom blijf je maar in standje overleven zitten ondanks alle tips, tricks, goede raad en hulp? Waarom stel je uit en krijg je last van klotsende oksels als je je focust op je doelen? Waarom is work-life balans zo ver te zoeken?

Dat is niet omdat je niet goed genoeg bent. Dat is niet omdat je faalt. Nee, dat is omdat wat jij er tot nu toe aan gedaan hebt absoluut niet past bij jou als vrouw!

Wil je weten hoe dit nu precies zit?

Meld je dan nu aan voor de GRATIS en ONLINE Mama Masterclass – Van Frustratie naar Flow voor drukke moeders!

Dit ga ik je leren:
• Waarom work-life balans een grote illusie is en juist voor nog meer gedoe zorgt (ja echt!).
• Waarom al die self-help boeken, tips en adviezen niet voor je werken.
• Waarom het voor vrouwen gewoon allemaal anders werkt dan voor mannen.
• Wat er dan wél voor gaat zorgen dat je happy gaat zijn met je werk en je leven.
• Inclusief 2 snelle eerste hulp bij emoties processen.

SCHRIJF JE HIER IN

Ben je er ook bij?

Liefs,
Nikolien

Sharing = Caring ? Dus deel dit bericht, want misschien verander je daarmee wel het leven van een andere vrouw!


Over de auteur

Nikolien Martina-Doorenbos (47 Posts)

Nikolien is eigenaar van Moms&More en maakt ambitieuze moeders weer blij met zichzelf en hun leven. Zodat moeders het werk doen waarin zij het allergelukkigst zijn én tegelijkertijd een gezonde harmonie tussen werk en privé houden. Nikolien is moeder van dochter Emilia (04-2011) en zoon Alessio (08-2014). Ze weet hoe het is om als werkende moeder alle ballen in de lucht te willen houden (en er regelmatig toch een te laten vallen). Ze heeft een allergie voor klagers, slachtoffers en lege glazen en houdt van chocola, wijn en chicklist. Nikolien is -als eerste in Europa- door het Australische Institute of Women International gecertificeerd Creatrix® Transformologist® en Hoofdtrainer Europa. Verder is zij gecertificeerd NLP Master Practitioner, gecertificeerd DISC Trainer en heeft ze diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van vrouwen gezondheidszorg, persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zij is aangesloten bij NOBCO, ViV en RBCZ. Nikolien is auteur van het boek "Balanceren tussen Kinderen en Carrière, Een praktische gids voor werkende moeders".

Plaats een reactie