Care for Women @ Moms&More

Stop de hormonale rollercoaster!

Wist je dat het gros van de vrouwen die zich melden bij geestelijke zorgcentra net vóór of net in hun menstruatie zitten? Maar dat daar niet naar gevraagd wordt?

De vrouwelijke cyclus heeft ontzettend veel impact op jouw emotioneel en mentaal welzijn.
Natuurlijk wil je je altijd energiek, opgewekt, lekker in je vel en gezond voelen. Wil je stralen, knallen, schitteren en voluit leven. Maar er zijn periodes in je leven dat je je futloos, moe en down voelt. Dat je jezelf door de dag heen moet slepen, dat je kortaf bent, emotioneel, onredelijk en ongeïnteresseerd. Dat je je dus in een hormonale rollercoaster bevindt. Dit kan maandelijkse PMS zijn, menstruatie of cyclusproblemen, hormonale disbalans voor/tijdens of na zwangerschap, of misschien wel (een beginnende) overgang.

Heb je het over vrouwen, dan heb je het over hormonen!

Wanneer je als coach, therapeut, psycholoog of professional te maken hebt met vrouwelijke cliënten, kan je haar hormonen niet negeren. Helaas wordt dat nog wel veel te veel gedaan. Hoewel onze vrouwelijke hormonen zo’n ontzettend grote invloed op ons hebben, niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Zijn je hormonen uit evenwicht, dan kan je er donder op zeggen dat je ook emotionele of mentale beren op je weg ervaart. En andersom ook. Geest en lichaam staan immers in continue verbinding met elkaar. Wees eens eerlijk… Hoe vaak sta jij stil bij je cyclus en de invloed van je cyclus op je welzijn? En hoe vaak wordt er door zorgprofessionals naar jouw cyclus gevraagd?

Heb je last van stemmingswisselingen, vermoeidheid, depressiviteit, onrust, piekeren en sta je in standje overleven? Heb je een kort lontje, barst je zomaar in tranen uit of schiet je emotioneel uit de bocht? Of heb je last van fysieke klachten zoals pijnlijke borsten, een opgeblazen gevoel, een verlaagd libido, hevige en langdurige menstruaties of opvliegers? Dan moeten we (ook) je hormonen gaan aanpakken.

Care for Women, gespecialiseerde vrouwengezondheidszorg

Nikolien is aangesloten bij Care for Women. Als Care for Women specialist is Nikolien gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en in het bijzonder in gezondheidsproblemen die veroorzaakt worden door je hormonen, zoals de overgang of de menstruatie. Zij kan je dus juist goed helpen met je problemen rond de menopauze, je menstruatie of je zwangerschap.

Voor alle vragen of klachten over hormonen kan je terecht. Door middel van gerichte adviezen, een concreet behandelplan, het inzetten van gericht (bloed)onderzoek en interventieprogramma’s, zorgen we er samen voor dat jij je snel weer goed voelt. Geen vrouw is gelijk. Dus we gaan hormonaal puzzelen en krijg jij een programma op maat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden uit de reguliere- en alternatieve geneeskunde.

Je kunt terecht zonder doorverwijzing van de huisarts en veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten ook vanuit de aanvullende verzekering.


Ook wanneer je in het buitenland woont of wanneer je niet in staat bent naar de Moms&More praktijk in Bloemendaal te komen, dan kan je een Care for Women afspraak inplannen! Ons consult zal dan online plaatsvinden.


Health Check

Veranderingen in hormonen geven veranderingen in je lichaam. Niet alleen in je menstruele cyclus, maar ook in je spieren en gewrichten, je gewicht, je botten, je slijmvliezen, je huid, je hart en bloedvaten. En dit kan risico’s met zich meebrengen zoals osteoporose en hart- & vaatziekten.

Meten is weten en met een regelmatige check-up kan je een hoop gedoe voor zijn. Zie het als een APK om er voor te zorgen dat je zo lang mogelijk lekker in je vel blijft zitten.

De Health Check is een check-up van 30 minuten waarin we een aantal metingen zullen doen: Bloedsuikerspiegel, Cholesterol, Lichaamsanalyse en Bloeddruk. Daarbij krijg je passend en persoonlijk advies.

De Health Check vindt plaats in de praktijk in Bloemendaal.

Je kunt terecht zonder doorverwijzing van de huisarts en veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten ook vanuit de aanvullende verzekering.

Kosten en Vergoedingen

Een Care for Women @ Moms&More – Consult duurt een uur en kost €64,50. De Health Check duurt een 30 minuten en kost €50,-. Alle prijzen zijn exclusief eventuele benodigdheden voor aanvullend onderzoek of medicatie. De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk hier of jouw zorgverzekering een consult vergoedt.


Boek nu jouw Consult!

Selecteer hieronder jouw consult en boek gelijk in!