fbpx

Social Solliciteren

Jezelf profileren

Jezelf profileren als werkzoekende op social media en via andere online kanalen is een steeds succesvollere manier om aan een geweldige baan te komen. Voorbij zijn de tijden dat je als werkzoekende passief reageerde op vacatures. Om sneller aan nieuw werk te komen is het pro-actief inzetten van online tools onmisbaar. Dit betekent dat je jezelf op een professionele manier online zichtbaar zal moeten maken. Graag deel ik 5 tips met je zodat je social media effectief in kan zetten om sneller en met succes die nieuwe job te vinden.

5 tips voor solliciteren via social media

  1. Blijf niet anoniem maar zorg dat je vindbaar bent! Laat waar mogelijk in je profiel weten dat je open staat voor een nieuwe baan.
  2. Maak je profiel compleet en up-to-date. Beschrijf kort je kwaliteiten, kennis, ervaring en waarvoor je inzetbaar bent. Presenteer jezelf op een professionele manier als de oplossing voor een bepaald probleem.
  3. Zorg dat je pro-actief bent en leg connecties, ook met mensen die je nog niet kent. Wees geen muurbloempje maar volg de mensen en organisaties die interessant voor je kunnen zijn, zie bijvoorbeeld hier en ga actief het gesprek met hen aan.
  4. Zorg dat je consequent bent in je presentatie op de verschillende social media websites. Pas je profiel op sociale netwerken aan zodat deze professioneel en representatief is. Verwijder de profielen en de informatie die niet in je voordeel werken.
  5. Google jezelf. Wat je op google over jezelf vindt, vindt de recruiter en werkgever natuurlijk ook.


Over de auteur

Nikolien Martina-Doorenbos (46 Posts)

Nikolien is eigenaar van Moms&More en maakt ambitieuze moeders weer blij met zichzelf en hun leven. Zodat moeders het werk doen waarin zij het allergelukkigst zijn én tegelijkertijd een gezonde harmonie tussen werk en privé houden. Nikolien is moeder van dochter Emilia (04-2011) en zoon Alessio (08-2014). Ze weet hoe het is om als werkende moeder alle ballen in de lucht te willen houden (en er regelmatig toch een te laten vallen). Ze heeft een allergie voor klagers, slachtoffers en lege glazen en houdt van chocola, wijn en chicklist. Nikolien is -als eerste in Europa- door het Australische Institute of Women International gecertificeerd Creatrix® Transformologist® en Hoofdtrainer Europa. Verder is zij gecertificeerd NLP Master Practitioner, gecertificeerd DISC Trainer en heeft ze diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van vrouwen gezondheidszorg, persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zij is aangesloten bij NOBCO, ViV en RBCZ. Nikolien is auteur van het boek "Balanceren tussen Kinderen en Carrière, Een praktische gids voor werkende moeders".

Plaats een reactie