fbpx

Te moe om te werken

Afgelopen week werden de schokkende resultaten van de Randstad Werkmonitor gepubliceerd. Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst een kwart van de werkenden in Nederland niet genoeg energie heeft om elke dag te werken. Veel van deze medewerkers, die te weinig puf hebben en zich echt naar hun werk slepen, zouden graag wat anders gaan doen. Maar zij gaan toch niet actief op zoek naar een andere job.

Doodongelukkig

Een logische conclusie voor deze onderzoeksresultaten zou kunnen zijn dat er veel mensen zijn die niet doen wat ze echt zouden willen doen. Dat een hoop medewerkers werk doen dat niet past bij hun persoonlijkheid, talenten, drijfveren en datgene wat hun hart echt sneller laat kloppen.

Ik ben zelf ook wel eens in een baan gerold omdat die zich nu eenmaal aandiende op een moment dat het mij goed uitkwam om wat anders te gaan doen (noem het een vlucht). Ook omdat het goed verdiende en leuk op mijn CV zou staan. Maar dat deze functie totaal niet paste bij mijn karakter, bij wat ik in het leven belangrijk vind en waar ik gelukkig van word, uitte zich al snel in een gevoel van futloosheid. Doodongelukkig was ik.

Nu ik hier op terug kijk, begrijp ik ook waarom: dit werk was niet in lijn met wat ik te doen heb in het leven en waar ik echt waarde kan toevoegen. Kortom: dit werk was niet passend bij mijn levensintentie.

Je bent een puzzelstukje

Ik geloof er in dat mensen geboren worden met een taak op aarde (je levensintentie). Deze taak, deze levensintentie, kom je tegen op alle vlakken in je leven. In hoe je je dag inricht, waar je voor staat en wat je belangrijk vindt, wat je op je pad tegen komt, wat je leert en ervaart, in je hobby’s, je sociale contacten en ook in je werk. Iedereen vormt met datgene wat hij of zij te doen heeft een puzzelstukje waardoor de wereld draaiende kan worden gehouden.

Leef jij het leven waar je voor geboren bent en doe jij datgene wat echt bij je past, waar je voor bestemd bent, wat je te doen hebt hier en wat dus in lijn is met je levensintentie? Zo ja, dan voelt dat alsof je in een flow zit, dan zit je lekker in je vel, dan valt alles op zijn plaats, ervaar je balans en dan geeft dat je een stuk meer energie dan dat het je kost.

De comfort zone-illusie

Je hoort vaak de kreet: “Step out of your comfort zone, that is where the magic happens”. Lang heb ik hier ook in geloofd. Dat je jezelf moet pushen nieuwe en onbekende wegen te bewandelen om je passie te vinden. Maar nu denk ik dat het er juist om gaat om je leven te leiden in je comfort zone, dus dat te doen waar je echt voor gemaakt bent, wat echt bij je past. Want dan ontstaat de magie: energie, flow, succes en geluk. Dat kan wel betekenen dat je wat anders moet gaan denken en/of doen dan dat je altijd hebt gedacht en/of gedaan om zo in je comfort zone te kunnen komen.

Vind je passie

Hoe vind je nu je passie? Ik heb na een mooie zoektocht mijn weg gevonden en leef het leven waar ik voor gemaakt ben en doe werk waar ik heel happy van word. Door te onderzoeken wat echt bij mij past, ervaar ik een drive, een kracht, vertrouwen en energie die ik eerder nooit zo ervaren had.

Behoor jij tot die groep mensen die futloos hun dag doorkomen? Kan je meer uit je leven halen, wil je jouw comfort zone vinden, doen wat echt bij je past en lekkerder in je vel gaan zitten? Neem contact op met mij, dan help ik je graag verder.Over de auteur

Nikolien Martina-Doorenbos (47 Posts)

Nikolien is eigenaar van Moms&More en maakt ambitieuze moeders weer blij met zichzelf en hun leven. Zodat moeders het werk doen waarin zij het allergelukkigst zijn én tegelijkertijd een gezonde harmonie tussen werk en privé houden. Nikolien is moeder van dochter Emilia (04-2011) en zoon Alessio (08-2014). Ze weet hoe het is om als werkende moeder alle ballen in de lucht te willen houden (en er regelmatig toch een te laten vallen). Ze heeft een allergie voor klagers, slachtoffers en lege glazen en houdt van chocola, wijn en chicklist. Nikolien is -als eerste in Europa- door het Australische Institute of Women International gecertificeerd Creatrix® Transformologist® en Hoofdtrainer Europa. Verder is zij gecertificeerd NLP Master Practitioner, gecertificeerd DISC Trainer en heeft ze diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van vrouwen gezondheidszorg, persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zij is aangesloten bij NOBCO, ViV en RBCZ. Nikolien is auteur van het boek "Balanceren tussen Kinderen en Carrière, Een praktische gids voor werkende moeders".

Plaats een reactie