fbpx

Levensmissie

Bah, wat had ik het er moeilijk mee toen ik weer moest gaan werken na de geboorte van mijn eerste kind, mijn dochter Emilia, een aantal jaar geleden. Om haar in de handen van een ander achter te laten, hoe capabel en liefdevol dan ook, stond lijnrecht tegenover mijn gevoel. Het was puur een rationele actie omdat ik weer achter mijn bureau verwacht werd.

Het vrat aan me

In die tijd was ik headhunter bij een groot internationaal bureau, een beroep wat ik jaren met plezier heb uitgeoefend en waar in ik ontzettend veel mensenkennis heb opgedaan. Toch knaagde er iets. Zo merkte ik dat dit werk energie vrat en het mij dus meer energie kostte dan dat het opleverde. Ik miste ook een bepaalde flow in mijn werk, het moment dat je je totaal onbewust van je omgeving wordt omdat je zo in je werk opgaat en de tijd voorbij vliegt. En daarnaast ervoer ik ook altijd dat gevecht tussen ambitieus hoofd en moederlijk hart. Een gigantische disbalans in wat ik voelde, wilde en deed. Nu ik er op terug kijk zie ik dat dit aanwijzingen waren dat het werk wat ik deed als headhunter te weinig invulling geeft aan mijn calling, mijn levensmissie.

Een diep verlangen

Ik ben er van overtuigd dat wij allen geboren worden met een zijnsintentie, een specifieke missie waarom we op aarde geboren worden. Je voelt dit als een zielsverlangen, een verlangen wat in je dagelijks leven op de achtergrond vibreert, diepgeworteld, soms nog wat ondefinieerbaar want nog zonder woorden. In je leven word je getriggerd om aan deze levensmissie gehoor te geven. Je wordt dan ook in situaties gebracht die je uitnodigen om gehoor te geven aan dit verlangen. Wij voelen dit verlangen wel, maar negeren het ook vaak met het excuus dat we het ons niet kunnen permitteren qua geld, tijd, kennis, energie etc. Echter, hoe meer we dit verlangen negeren hoe harder het op een gegeven moment aan de deur gaat kloppen. En als je dan eenmaal toch gaat luisteren, gebeuren er magische dingen.

De sprong wagen

Ook ik heb het een tijd lang niet aangedurfd gehoor te geven aan mijn levensmissie: het helpen van moeders naar een gelukkig werkzaam leven. Ik had overtuigingen als “het leven van een ondernemer is mij te onzeker” en “ik loop te veel financieel risico”. Totdat het leven mij in zulke situaties bracht dat ik niet anders kon dan te luisteren naar mijn levensmissie, mijn zijnsintentie, en dit pad te volgen. De juiste mensen kwamen op mijn weg, beslissingen leken wel voor mij genomen te worden. Ik ervoer synchroniciteit ten top. Wat vond ik het spannend, maar ik ben in het diepe gesprongen en met vertrouwen en overtuiging vol voor Moms&More gegaan. En wat maakt mij dit gelukkig!

De echte test

Ik weet en voel nu dat ik op de juiste weg ben. Ik ervaar flow, inspiratie, creativiteit en heb bergen energie. Maar de echte test kwam toen ik recentelijk mijn pasgeboren zoon Alessio voor het eerst achter liet om naar mijn eigen praktijk te gaan. Zou het weer net zo’n nare ervaring zijn als bij mijn dochter Emilia? Zouden hoofd en hart ook nu weer lijnrecht tegenover elkaar staan? Absoluut niet! Vanaf het eerste moment dat ik achter mijn eigen bureau zat voelde ik vrede. Ik geef nu onvoorwaardelijk gehoor aan mijn levensmissie. Mijn denken, voelen en doen liggen op een lijn en zijn in balans, mijn werk en privéleven zijn in balans, en daarom ben ik in balans.

En, hoe zit het met jou?

Luister jij wel naar je calling? Doe jij iets met jouw zielsverlangen?

Als jij je zijnsintentie wil gaan volgen en je belachelijk gelukkig wilt gaan voelen neem dan snel contact met mij op!


Over de auteur

Nikolien Martina-Doorenbos (47 Posts)

Nikolien is eigenaar van Moms&More en maakt ambitieuze moeders weer blij met zichzelf en hun leven. Zodat moeders het werk doen waarin zij het allergelukkigst zijn én tegelijkertijd een gezonde harmonie tussen werk en privé houden. Nikolien is moeder van dochter Emilia (04-2011) en zoon Alessio (08-2014). Ze weet hoe het is om als werkende moeder alle ballen in de lucht te willen houden (en er regelmatig toch een te laten vallen). Ze heeft een allergie voor klagers, slachtoffers en lege glazen en houdt van chocola, wijn en chicklist. Nikolien is -als eerste in Europa- door het Australische Institute of Women International gecertificeerd Creatrix® Transformologist® en Hoofdtrainer Europa. Verder is zij gecertificeerd NLP Master Practitioner, gecertificeerd DISC Trainer en heeft ze diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van vrouwen gezondheidszorg, persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zij is aangesloten bij NOBCO, ViV en RBCZ. Nikolien is auteur van het boek "Balanceren tussen Kinderen en Carrière, Een praktische gids voor werkende moeders".

Plaats een reactie