fbpx

Kernkwadranten

Jij bent uniek

… je buurvrouw is uniek, je moeder is uniek, je collega is uniek.

Wij onderscheiden ons van elkaar door een combinatie van aangeboren kwaliteiten die wij bezitten zoals doorzettingsvermogen, bescheidenheid, zorgzaamheid, zorgvuldigheid, inlevingsvermogen en flexibiliteit. Deze kwaliteiten kleuren ons denken, ons voelen en ons doen en maken ons tot wie wij zijn. Deze kwaliteiten brengen echter ook wat valkuilen, uitdagingen en zogenaamde allergieën (in de vorm van irritaties, frustraties en ergernissen) met zich mee waar je in je dagelijks leven vaak mee te maken krijgt. Deze aspecten kan je onderzoeken met het Kernkwadranten model. Onze kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën maken ons uniek en kleuren ons denken, voelen en ons doen. Deze aspecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en een goede balans hierin helpt je lekker in je vel te zitten. Irriteer je je aan iemand? Dit is een geweldige aanmoediging om uit te zoeken wat dit over jou zegt en wat je daar van kan leren. De een zijn valkuil is namelijk de ander zijn allergie. Kortom de mensen aan wie je het meeste hekel hebt kunnen je beste leraren zijn!

Door meer inzicht in jouw kwaliteiten en de keerzijden hiervan te krijgen leer je jezelf beter kennen en je gedrag beter te begrijpen, kortom, het geeft je ware eye-openers.

Wat kan je daar nu mee in de praktijk?

Het Kernkwadranten model kun je inzetten in je sollicitatietrajecten, loopbaanontwikkeling, in je werk of je verenigingen, in moeilijke gesprekken, conflicten en in het omgaan met lastige mensen, in onderhandelingen, in samenwerking, in je relatie, bij het verminderen van stress en irritaties, je krijgt meer inzicht in wat jou sterk of juist kwetsbaar maakt en waarom je je altijd aan bepaalde personen ergert, waar je jezelf kan ontwikkelen en je zal jezelf en de ander beter gaan begrijpen. Dit alles op een praktische, eenvoudige manier!

Wat is jouw Kernkwadrant?
Wil je sparren over wat jouw kwaliteiten zijn en de valkuilen, uitdagingen en allergieën die je daarbij cadeau gekregen hebt? Let me know!


Over de auteur

Nikolien Martina-Doorenbos (47 Posts)

Nikolien is eigenaar van Moms&More en maakt ambitieuze moeders weer blij met zichzelf en hun leven. Zodat moeders het werk doen waarin zij het allergelukkigst zijn én tegelijkertijd een gezonde harmonie tussen werk en privé houden. Nikolien is moeder van dochter Emilia (04-2011) en zoon Alessio (08-2014). Ze weet hoe het is om als werkende moeder alle ballen in de lucht te willen houden (en er regelmatig toch een te laten vallen). Ze heeft een allergie voor klagers, slachtoffers en lege glazen en houdt van chocola, wijn en chicklist. Nikolien is -als eerste in Europa- door het Australische Institute of Women International gecertificeerd Creatrix® Transformologist® en Hoofdtrainer Europa. Verder is zij gecertificeerd NLP Master Practitioner, gecertificeerd DISC Trainer en heeft ze diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van vrouwen gezondheidszorg, persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zij is aangesloten bij NOBCO, ViV en RBCZ. Nikolien is auteur van het boek "Balanceren tussen Kinderen en Carrière, Een praktische gids voor werkende moeders".

Plaats een reactie