fbpx

Een sterke vrouw dealt wel met haar eigen issues….

hulp vragen

Deze week kreeg ik op social media de opmerking dat “een echt sterke vrouw wel met haar eigen beren op de weg afrekent…”.

En mèèèn, daar gaan mijn haren recht van overeind staan en wil ik direct op de bres springen voor al die honderden vrouwen die ik de afgelopen jaren heb ontmoet, die zo moedig, krachtig en zelfbewust waren om hulp te vragen.

Helaas geloven nog zo ontzettend veel vrouwen dat het zwak is om niet in je eentje de strijd aan te gaan met je issues. Dat het zwak is om je vuile was buiten te hangen. Dat het zwak is om überhaupt negatieve emoties en blokkerende gedachten te hebben. Veel vrouwen geloven in een ‘niet lullen maar poetsen’-houding, in het ‘als je het maar negeert gaat het vanzelf wel weg’-verhaal.

Niet zeuren maar doorgaan

En ik moet toegeven, ooit was ik daar een van. Als ik een beer op mijn weg kreeg dan schoot ik in de overlevingsmodus. Ik ging volledig in mijn ratio, in praktisch oplossen en vooral niet zeuren maar doorgaan. En dit leidde uiteindelijk tot een burn-out en een hoop fysieke problemen.

Immers, je kan tig strategieën inzetten om een probleem onder het tapijt te schuiven om er zo mee te dealen, maar het lullige is dat als de trigger maar groot genoeg is het probleem gewoon weer de kop op steekt. Het is net als een bal onder water blijven duwen: de bal is er nog steeds en het duwen kost bergen energie. Op een gegeven moment zal die bal toch weer boven water (moeten) komen. Je houdt het naar beneden blijven duwen gewoonweg niet eeuwig vol zonder pijn en gedoe.

Je doet jezelf tekort

Dus wat doen vrouwen zichzelf ongelooflijk tekort door te denken dat ze zwak zijn, falen, niet goed genoeg zijn als ze erkennen dat ze beren op hun weg hebben en hier hulp voor vragen. Als ze maar door blijven worstelen en accepteren dat dit nu eenmaal is zoals het is. We weten allemaal dat je beter anderen kan helpen dan jezelf. We doen als vrouw de hele dag niet anders dan anderen helpen (vaak ook nog eens ten koste van onszelf).

Jezelf helpen is dan ook ontzettend lastig want je hebt je eigen blinde vlekken. Je kan heel moeilijk boven jezelf gaan helicopteren en werkelijk objectief naar jezelf kijken en zo het probleem achter het probleem zien. Je hoofd zit in de weg, je overtuigingen en je filters zitten in de weg. Je komt alleen nooit zo diep als wanneer je een ander met je mee laat kijken en voelen omdat we van nature nu eenmaal (onbewust) geneigd zijn van pijn af te gaan en naar plezier toe te gaan. Dus zodra iets je werkelijk raakt zal je in je eentje niet zo snel door blijven wroeten.

De kracht zit in onze kwetsbaarheid

Het wordt de hoogste tijd dat we kracht zien in kwetsbaarheid! Dat we leren dat het normaal is om hulp te vragen. Dat het juist getuigt van verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor jouw impact op de mensen om je heen (vooral op je kinderen, je bent immers hun rolmodel!).

Het wordt de hoogste tijd dat we niet langer meer genoegen nemen met het dealen met issues. Dealen is simpelweg niet goed genoeg. Omdat er mee leren omgaan betekent dat we in standje overleven blijven staan. Dat we er misschien net niet aan onderdoor gaan, maar dat het zeker niet bijdraagt aan een gelukkiger leven. En sterke vrouwen zijn gemotiveerd om stappen te zetten naar een gelukkiger leven. Durven in het diepe te springen en hun ware ik te laten zien aan anderen en zichzelf. Durven authentiek te zijn en dit te delen.
Het wordt de hoogste tijd dat we erkennen dat we -menselijk als we zijn- beren op de weg hebben, hoe groot of klein ook. Dat we stoppen met over-rationaliseren, bagatelliseren en analyseren. Je hoofd kan wel denken dat wat je ervaart flauwekul is en er ergere dingen op de wereld zijn, je voelt toch wat je voelt. En oh wat een innerlijk gevecht levert dit op!

Werkelijke transformatie start met het erkennen van wat er in je leeft en wat je blokkeert voluit het leven te leven. Om vervolgens deze blokkades bij de wortels aan te pakken en met snelle professionele hulp voor eens en altijd het hoofd te bieden. Dat is hoe een echt sterke vrouw het aanpakt. Ze neemt verantwoordelijkheid en accepteert dat ze het niet alleen kan en ook niet hoeft te doen. Omdat ze wel wat beters te doen heeft dan te blijven worstelen, vechten en in standje overleven te blijven staan. Ze weet dan ook dondersgoed: samen sta ik sterker.

Ja, ik ben een sterke vrouw, neem mijn verantwoordelijkheid en wil snel, diepgaand en met resultaatgarantie(!) samen aan de slag gaan om van mijn blokkades af te komen. Klik hier!


Over de auteur

Nikolien Martina-Doorenbos (47 Posts)

Nikolien is eigenaar van Moms&More en maakt ambitieuze moeders weer blij met zichzelf en hun leven. Zodat moeders het werk doen waarin zij het allergelukkigst zijn én tegelijkertijd een gezonde harmonie tussen werk en privé houden. Nikolien is moeder van dochter Emilia (04-2011) en zoon Alessio (08-2014). Ze weet hoe het is om als werkende moeder alle ballen in de lucht te willen houden (en er regelmatig toch een te laten vallen). Ze heeft een allergie voor klagers, slachtoffers en lege glazen en houdt van chocola, wijn en chicklist. Nikolien is -als eerste in Europa- door het Australische Institute of Women International gecertificeerd Creatrix® Transformologist® en Hoofdtrainer Europa. Verder is zij gecertificeerd NLP Master Practitioner, gecertificeerd DISC Trainer en heeft ze diverse opleidingen gevolgd ten behoeve van vrouwen gezondheidszorg, persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Zij is aangesloten bij NOBCO, ViV en RBCZ. Nikolien is auteur van het boek "Balanceren tussen Kinderen en Carrière, Een praktische gids voor werkende moeders".

Plaats een reactie