Ik zat in een hormonale rollercoaster

Vanessa Jansen

Ik ben moeder van twee jongens (2011 en 2012), ik woon in het midden van ons land en ik combineer een gezinsleven met een werkend leven, een sociaal leven en alles wat er op mijn pad komt. Dat dit niet altijd van een leien dakje gaat, merkte ik een jaar na de geboorte van mijn jongste zoon. De klachten en kwaaltjes die ik voor mijn zwangerschappen niet of nauwelijks kende, namen toe in frequentie en heftigheid. Alle ballen hoog houden viel mij zwaar en ik werd vaste klant bij mijn huisarts. In deze periode is mijn zoektocht gestart. Waar gaat het mis in mijn lichaam? Wat probeert mijn lichaam mij te vertellen? Wat kan ik zelf doen? Of zou ik toch echt gewoon langzaam gek aan het worden zijn?


Van bloedprikken naar gedragstherapie

Terwijl mijn huisarts mij ervan probeerde te overtuigen dat er fysiek niets aan de hand was en het “dus” wel psychisch moest zijn, schreef ik me in voor een mindfulnesstraining, cognitieve gedragstherapie en daarna coaching. Stressmanagement, timemanagement, het omvormen van gedachten, het laten bestaan van gedachten… Ik leerde er veel, maar mijn klachten verdwenen niet volledig en mijn hormonen bleven van slag.

Krijg je hormonen in evenwicht door ze te Boosten!

En omdat je hormonen zo’n ongelofelijke impact op je geest én lichaam hebben wist ik dat daar de sleutel moest liggen. Ik ging mij dan ook grondig in mijn hormonen verdiepen. Inmiddels heb ik de opleiding tot Trainer Hormoonfactor en de opleiding tot Orthomoleculair Voedingsadviseur afgerond. En wat heb ik vaak gedacht “Meen je niet! Als ik dit toch eerder had geweten…”

Voeding en levensstijl vormen voor een belangrijk deel de basis, zeker als je in een hormonale rollercoaster zit. Maar hoe en wat dan? Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om uit alle beschikbare, vaak tegenstrijdige informatie datgene te halen wat voor jou gaat werken. Ik weet hoe lastig het is om je hormonen in evenwicht te krijgen, en daarvoor nieuwe levensstijladviezen toe te passen als je net moeder bent geworden, je druk bent met je kleintje(s) en je soms simpelweg te moe bent om nog maar je grote teen te bewegen!

Daarnaast is het niet het één óf het ander: klachten zijn niet alleen maar fysiek óf alleen maar psychisch. De oplossing ligt dus ook niet bij alleen voeding of alleen het beperken van stress. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dus je zult ook rekening moeten houden met beide! Bij Moms&More kun je als moeder dan ook terecht voor het totaalpakket. Voor Moms&More lever ik mijn bijdrage op het gebied van hormonaal evenwicht en de levensstijl die er voor zorgt dat te bereiken. Het gaat dus niet alleen over zwangerschapskilo’s kwijtraken. Denk ook aan PMS, ontzwangeren, overgangsklachten of andere vrouwenklachten die hormoongerelateerd zijn.

Ik wil mijn kennis met jou delen

Ik ben ervan overtuigd dat als jij bewuste keuzes maakt voor jouw gezondheid, je dit ook doet voor je kind en voor je gezin. En dat is wat we uiteindelijk allemaal belangrijk vinden, toch? Extra goed voor onszelf en onze kinderen zorgen. Als jij lekker in je vel zit en energie hebt, dan kan je de beste versie van jezelf zijn.


Is het tijd voor verandering?

Stop de hormonale rollercoaster door je hormonen een Boost te geven en krijg zo je hormonen weer in evenwicht!
Klik hier voor meer info over het HormoonBoost voor Moms – Traject